Android Questions and Answers for written exams


1. bmgr tool is used to
a)take backup of the applications
b)to restore operations
c)wipe archived data for a specific application
d)all of the above

ans: d

2. foreground service
a)starts when you call start foreground()
b)may or may not provide a notification for the status bar
c)notification can't be dismissed unless the service is either stopped or removed from the

foreground
d)both a & c

ans:d

3. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A4-A2--A3.A4 calls A2 with

intent flag FLAG_ACTIVITY_NO_HISTORY.When finish method is called on A3, What will be the

currtent running activity?
a)A1
b)A4
c)A3
d)A2

ans: b

4. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A2-A4--A3.A2 calls A4 with

intent flag FLAG_ACTIVITY_CLEAR_TOP.When finish() method is called on A3, what will be the

current running activity?
a)A4
b)A3
c)A2
d)A1

Ans:  a

5. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A2-A3-A4. A3 calls A4 with no

intent flag, when finish() method called on A4. What will be the current running activity?
a)A2
b)A3
c)A4
d)A1

Ans:  b

6. The plus(+) means in statement android:id="@+id/my_id"?

a) Identify it as an id resource
b) Create new id and add to resources
c) XML parser should parse and exapnd id string
d) Both a & b.

Ans: b

7. When you want system to run the service indefinitely, by restarting it when get killed, use
a) START_NOT_STICKY
b) START_REDELIVER_INTENT
c) START_STICKY
d) START_SERVICE_INDEFINITELY

Ans:   c


8) Android system uses intents to

a) broadcast system intents
b) broadcast custom intents
c) To invoke other applications from your application.
d) All of the above.

Ans: d

9) 'Screen has turned off' is an example

a) Normal broadcast
b) Ordered broadcast
c) background operation
d) None

Ans: a

10) If you try to acces the column which does not exit,  system throws
a) NullPointerException
b) illegalArgumentException
c) ArrayIndexOutOfBoundsException
d) SQLException

Ans: b

11) Maximum results returned by getFromLocationName() method can be

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans: d


12. The methods startForeground() and stopForeground() were introduced in which API  level.

a) 2.0
b) 3.0
C) 1.5
d) 2.2

Ans: a


13. Should always first check availability of audio effects by calling the following method on

the corresponding audio effect class.

a) ischeckable()
b) isavailable()
c) isvaluable ()
d) iscaview()

Ans: a

14. Applications that require filtering based on screen size can use the attributes.

a) <supportmultiple-screens>
b) <supports-screens>
c) <supportall-screens
d) supportevery-screen

Ans: b

15. what is false with respect to onBind()

a) is called when another component wants to bind with a service
b) calling startService() results in a call to onBind()
c) if you don't want to allow binding then return null
d) if you want to allow binding then return Ibinder object

Ans: b



16)Android is licensed under which open source licensing license? | Android

A. Gnu's GPL
B. Apache/MIT
C. OSS
D. Sourceforge
Ans: B

17)Although most people's first thought when they think of Android is Google, Android is not actually owned by Google. Who owns the Android platform? | Android

A. Oracle Technology
B. Dalvik
C. Open Handset Alliance
D. The above statement is  and Android is owned by Google

Ans: C

18)As an Android programmer, what version of Android should you use as your minimum development target? | Android

A. Versions 1.6 or 2.0
B. Versions 1.0 or 1.1
C. Versions 1.2 or 1.3
D. Versions 2.3 or 3.0

Ans: A

19)What was Google's main business motivation for supporting Android? | Android

A. To level the playing field for mobile devices
B. To directly compete with the iPhone
C. To corner the mobile device application market for licensing purposes
D. To allow them to advertise more

Ans: D

20)What was the first phone released that ran the Android OS? | Android

A. Google gPhone
B. T-Mobile G1
C. Motorola Droid
D. HTC Hero

Ans: B

21)From a phone manufacturer's point of view, what makes Android so great? | Android

A. Aside from some specific drivers, it provides everything to make a phone work
B. It makes the hardware work better
C. It allows them to compete with Apple's iPhone
D. It allows users to create apps, generating revenue for the companies

Ans: A

22)What is a funny fact about the start of Android? | Android

A. It was orginaly going to be called UFO
B. The first version of Android was released without an actual phone on the market
C. Androids main purpose was to unlock your car door when you left the keys inside of it.
D. Was going to be a closed source application to make more money for its company.

Ans: B

23)What year was the Open Handset Alliance announced? | Android

A. 2005
B. 2006
C. 2007
D. 2008

Ans: C

24)A device with Android installed is needed to develop apps for Android.

A. True
B. False

Ans: B

25)Android tries hard to _____low-level components, such as the software stack, with interfaces so that vendor-specific code can be managed easily.

A. confound
B. absract
C. modularize
D. compound

Ans: B

26)Google licensed some proprietary apps. | Android

A. True
B. False

Ans: A

27)What part of the Android platform is open source? | Android

A. low-level Linux modules
B. all of these answers #The entire stack is an open source platform
C. native libraries
D. application frame work
E. complete applications

Ans: B

28)When did Google purchase Android? | ANdroid

A. 2007
B. 2005
C. 2008
D. 2010

Ans: B

29)Android releases since 1.5 have been given nicknames derived how? | Android

A. Adjective and strange animal
B. Food
C. Something that starts w/ 'A' -> Something that starts w/ 'B'...
D. American states

Ans: B


30)Which one is not a nickname of a version of Andriod? | Android

A. cupcake
B. Gingerbread
C. Honeycomb
D. Muffin

Ans: D

31)Android doesn't make any assumptions about a device's screen size, resolution, or chipset.:

A. True
B. False
Ans: A

32)Which Android version had the greatest share of the market as of January 2011? | Android

A. 1.1
B. 1.5
C. 2.3
D. 3.4

Ans: B  


33)Which piece of code used in Android is not open source? | Android

A. Keypad driver
B. WiFi? driver
C. Audio driver
D. Power management

Ans: B  

34)Android is built upon the Java Micro Edition (J2ME) version of Java. | Android
A.  True
B.  False

Ans: B  

35)Which among these are NOT a part of Android's native libraries? | Android

A. Webkit
B. Dalvik
C. OpenGL
D. SQLite

Ans: B  


36)Android is based on Linux for the following reason. | Android

A. Security
B. Portability
C. Networking
D. All of these

Ans: D  


37)What operating system is used as the base of the Android stack? | Android

A. Linux
B. Windows
C. Java
D. XML

Ans: A  


38)What year was development on the Dalvik virtual machine started? | Android

A. 2003
B. 2005
C. 2007
D. 2006
Ans: B  


39)What is a key difference with the distribution of apps for Android based devices than other mobile device platform applications? | Android

A.    Applications are distributed by Apple App Store only
B.    Applications are distributed by multiple vendors with different policies on applications.
C.    Applications are distributed by multiple vendors with the exact same policies on applications.
D.    Applications are distributed by the Android Market only.
Ans: B      


40)When developing for the Android OS, Java byte code is compiled into what? | Android

A.    Java source code
B.    Dalvik application code
C.    Dalvik byte code
D.    C source code
Ans: C  

41)What does the .apk extension stand for? | Android

A.    Application Package
B.    Application Program Kit
C.    Android Proprietary Kit
D.    Android Package
Ans: A      

42)When you distribute your application commercially,you'll want to sign it with your own key. | Android

A.    True
B.    False
Ans: A  

43)How does Google check for malicious software in the Android Market? | Android

A.    Every new app is scanned by a virus scanner
B.    Users report malicious software to Google
C.    Google employees verify each new app
D.    A seperate company monitors the Android Market for Google
Ans: B  

44)Which of these are not one of the three main components of the APK? | Android

A.    Dalvik Executable
B.    Resources
C.    Native Libraries
D.    Webkit
Ans: D

45)What is the name of the program that converts Java byte code into Dalvik byte code? | Android

A.    Android Interpretive Compiler (AIC)
B.    Dalvik Converter
C.    Dex compiler
D.    Mobile Interpretive Compiler (MIC)
Ans: C    

46)Android Applications must be signed. | Android

A.    After they are installed
B.    Before they are installed
C.    Never
D.    Within two weeks of installation
Ans: B  

47)Which of the following are not a component of an APK file? | Android

A.    Resources
B.    All of these are components of the APK
C.    Native Libraries
D.    Dalvik executable
Ans: B  

48)The AWT and Swing libraries have been removed from the Android library set. | Android

A.    True
B.    False
Ans: A  

49)The R.java file is where you edit the resources for your project. | Android

A.    True
B.    False
Ans: B  

50)What is contained within the manifest xml file? | Android


A.    The permissions the app requires
B.    The list of strings used in the app
C.    The source code
D.    All other choices
Ans: A      


51)What is contained within the Layout xml file? | Android

A.    Orientations and layouts that specify what the display looks like.
B.    The permissions required by the app.
C.    The strings used in the app.
D.    The code which is compiled to run the app.
Ans: A      


52)The emulated device for android. | Android


A.    Runs the same code base as the actual device, all the way down to the machine layer.
B.    Is more of a simulator, and acts as a virtual machine for the Android device.
C.    Runs the same code base as the actual device, however at a higher level.
D.    An imaginary machine built on the hopes and dreams of baby elephants.
Ans: A  

53)Your Java source code is what is directly run on the Android device. | ANdroid

A.    True
B.    False
Ans: B

54)The Emulator is identical to running a real phone EXCEPT when emulating/simulating what? | Android

A.    Telephony
B.    Applications
C.    Sensors
D.    The emulator can emulate/simulate all aspects of a smart phone.
Ans: C  

55)How is a simulator different from an emulator? | Android

A.    Emulators are only used to play old SNES games, simulators are used for software development
B.    The emulator is shipped with the Android SDK and third party simulators are not
C.    The emulator can virtualize sensors and other hardware features, while the simulator cannot
D.    The emulator imitates the machine executing the binary code, rather than simulating the behavior of the code at a higher level.
Ans: D      

56) The R file is a(an) generated file | Android

A.    Automatically
B.    Manually
C.    Emulated
D.    None of the above
Ans: A

57)An activity can be thought of as corresponding to what? | Android

A.    A Java project
B.    A Java class
C.    A method call
D.    An object field
Ans: B      

58)To create an emulator, you need an AVD. What does it stand for? | Android

A.    Android Virtual Display
B.    Android Virtual Device
C.    Active Virtual Device
D.    Application Virtual Display
Ans: B  

59)The Android SDK ships with an emulator. | Android

A.    True
B.    False
Ans: A  

60)The ___________ file specifies the layout of your screen. | Android

A.    Layout file
B.    Manifest file
C.    Strings XML
D.    R file
Ans: A      

61)The manifest explains what the application consists of and glues everything together. | Android

A.    True
B.    False
Ans: A  

62)The Android Software Development Kit (SDK) is all you need to develop applications for Android.

A.    True
B.    False
Ans: A  

63)What is the driving force behind an Android application and that ultimately gets converted into a Dalvik executable? | Android
A.    Java source code.
B.    R-file.
C.    the emulator.
D.    the SDK
Ans: A  

64)While developing Android applications, developers can test their apps on...

A.    Emulator included in Android SDK
B.    Physical Android phone
C.    Third-party Emulators (Youwave, etc.)
D.    All three options will work.
Ans: D  

65) How can  I check if an activity is already running before starting it?

A. NEW_TASK_LAUNCH in the startActivity() method call.
B.  FLAG_ACTIVITY_NEW_TASK  in the startActivity() method call.
C.  FLAG_ACTIVITY_SINGLE_TOP  in the startActivity() method call.
D.  By using <category android:name="android.intent.category.LAUNCHER" /> this category attribute. 

Ans. A

Comments

  1. Too good info thank you...!

    ReplyDelete
  2. Thanks..very useful

    ReplyDelete
  3. thanks. may be use for my job. thanks.

    ReplyDelete
  4. Thank you very much...

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  6. Thank you very much

    ReplyDelete
  7. Great Post. It will be useful for every android developers.

    Android Developers
    Email:dev@androdeveloper.com
    http://www.androdeveloper.com/

    ReplyDelete
  8. I'm a teacher at university
    I give a home work to my students. the idea is to buit a mobile framework by which we can pr
    epare a certification exam in Android. Then, if is it possible to help us by this kind of questions to fill in the data base of QCM. thanks a lot for your contribution. My best regard Saber Lajili

    ReplyDelete
  9. thanx help in interview

    ReplyDelete
  10. this test ask artificial machine in pune for first round

    ReplyDelete
  11. I checked your all android questions and answers, All are very useful for android developer specialy who are looking a carrier in androd field. I have searched a other android developer forum where we can ask androd queries and get answers instantly from the highly experience community members.

    ReplyDelete
  12. Your blog is much effective and thanks for sharing information.. Here we are providing training & materilas and dumps for those who are preparing for cca 175 spark and hadoop developer certification exam and in the related fields of cloudera hadoop developer certification exam.
    cca 175 certification
    cloudera hadoop developer certification

    ReplyDelete
  13. Thanks it was so helpfull for me to Android examination. Thank u so much👍👍

    ReplyDelete
  14. Thanks Blogger

    It is very use blog for me to archive my career.
    Thanks a lot.

    ReplyDelete
  15. same questions asked in my interview

    ReplyDelete
  16. great blog Vendorzapp provides Mobile apps for small business, Ecommerce android apps India, iOS ecommerce apps, Ecommerce website Pune, Ready ecommerce website and apps. Android ecommerce apps then visit now Ecommerce android apps India, iOS ecommerce apps, ecommerce website for small business call us +91-9850889625

    ReplyDelete
  17. Excellent post!!! Training on android technology helps professionals to establish a career in android mobile application development. Android Training in Chennai | Android Training

    ReplyDelete
  18. It's a very Beneficial Blog on android technologies Most Interviewers asked these question
    Visit Android Training in Chandigarh

    Android Training in Chandigarh with CBitss is best option for the preparation of interview

    ReplyDelete
  19. Hello..The Blog Content is very informative and helpful. Please share more content. Thanks.
    Android Training in Gurgaon
    Android Institute in Gurgaon
    Android Course in Gurgaon

    ReplyDelete

Post a Comment

Please post comments here:-)

Popular posts from this blog

Android Objective type Question and Answers