Android questions and Answers

1. bmgr tool is used to
a)take backup of the applications
b)to restore operations
c)wipe archived data for a specific application
d)all of the above

ans: d

2. foreground service
a)starts when you call start foreground()
b)may or may not provide a notification for the status bar
c)notification can't be dismissed unless the service is either stopped or removed from the

foreground
d)both a & c

ans:d

3. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A4-A2--A3.A4 calls A2 with

intent flag FLAG_ACTIVITY_NO_HISTORY.When finish method is called on A3, What will be the

currtent running activity?
a)A1
b)A4
c)A3
d)A2

ans: b

4. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A2-A4--A3.A2 calls A4 with

intent flag FLAG_ACTIVITY_CLEAR_TOP.When finish() method is called on A3, what will be the

current running activity?
a)A4
b)A3
c)A2
d)A1

Ans:  a

5. A1,A2,A3 and A4 are activities called using intents.Then A1-A2-A3-A4. A3 calls A4 with no

intent flag, when finish() method called on A4. What will be the current running activity?
a)A2
b)A3
c)A4
d)A1

Ans:  b

6. The plus(+) means in statement android:id="@+id/my_id"?

a) Identify it as an id resource
b) Create new id and add to resources
c) XML parser should parse and exapnd id string
d) Both a & b.

Ans: b

7. When you want system to run the service indefinitely, by restarting it when get killed, use
a) START_NOT_STICKY
b) START_REDELIVER_INTENT
c) START_STICKY
d) START_SERVICE_INDEFINITELY

Ans:   c


8) Android system uses intents to

a) broadcast system intents
b) broadcast custom intents
c) To invoke other applications from your application.
d) All of the above.

Ans: d

9) 'Screen has turned off' is an example

a) Normal broadcast
b) Ordered broadcast
c) background operation
d) None

Ans: a

10) If you try to acces the column which does not exit,  system throws
a) NullPointerException
b) illegalArgumentException
c) ArrayIndexOutOfBoundsException
d) SQLException

Ans: b

11) Maximum results returned by getFromLocationName() method can be

a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

Ans: d


12. The methods startForeground() and stopForeground() were introduced in which API  level.

a) 2.0
b) 3.0
C) 1.5
d) 2.2

Ans: a


13. Should always first check availability of audio effects by calling the following method on

the corresponding audio effect class.

a) ischeckable()
b) isavailable()
c) isvaluable ()
d) iscaview()

Ans: a

14. Applications that require filtering based on screen size can use the attributes.

a) <supportmultiple-screens>
b) <supports-screens>
c) <supportall-screens
d) supportevery-screen

Ans: b

15. what is false with respect to onBind()

a) is called when another component wants to bind with a service
b) calling startService() results in a call to onBind()
c) if you don't want to allow binding then return null
d) if you want to allow binding then return Ibinder object

Ans: b




Comments

  1. I simply want to say I’m very new to blogs and actually loved you’re blog site. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You absolutely come with great well written articles. Thanks a lot for sharing your blog.
    Android Training institute in chennai with placement | Android Training in chennai

    ReplyDelete
  2. This information is impressive; I am inspired with your post writing style & how continuously you describe this topic. After reading your post, thanks for taking the time to discuss this, I feel happy about it and I love learning more about this topic.
    Android Training in chennai with placement | Android Training in velachery

    ReplyDelete

Post a Comment

Please post comments here:-)

Popular posts from this blog

Android Objective type Question and Answers

Android Questions and Answers for written exams